Töitä ja joogaa

Täällä ollaan taas uusien aiheiden kanssa. Viimeksi kirjoitin siitä, kuinka meillä oli mahtava brunssi Maijan ja Jonnan kanssa. Nyt on taas tapahtunut kaikkea mukavaa elämässä. Kyllä nuoruus on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa – niinhän laulussakin sanotaan. Tämän viikon päätteeksi ajattelin jälleen ottaa rennosti. Takana on todella pitkä työviikko, ja sen kyllä huomaa minusta. Olen ollut todella väsynyt ja samalla ehkä myös hieman kiukkuinen.

Olen huomannut, että kaikki lihakseni ovat olleet aivan jumissa. Yleensä se johtuu siitä, että töissä tulee istuttua enemmän kuin tarpeeksi. Olen myös saattanut nukkua huonossa asennossa. Pitäisikin varmaan ostaa sellainen tyyny, joka muistaa pään asennon. Niiden avulla ihmisten niska- ja hartiaseudun kivut yleensä helpottavat.

Olen kuitenkin löytänyt toisenkin keinon helpottamaan kaikenlaisia lihassärkyjä. Se on tietenkin monien muidenkin suosima jooga, joka auttaa notkeuteen, koska sehän perustuu periaatteessa venyttelyyn. Se on tietyllä tavalla todella hellävarainen laji, joka on kuitenkin samalla myös tarpeeksi rankka, jotta liikkeistä olisi oikeasti hyötyä.

Töiden jälkeen joogaan

Olen alkanut harrastaa joogaa. Jokainen meistähän tietää, että on olemassa useita erilaisia muotoja siitä. On astangajoogaa, ja lisäksi on erittäin lämpimässä huoneessa harrastettavaa hot joogaa. Itse olen käynyt lähes kaikilla erilaisilla tunnilla. Minulle sillä ei ole ollut niinkään väliä, millainen muoto on kyseessä. Pääasioita itselläni ovat olleet se hyvä olo, notkeus ja virkeys, mikä harjoituksista seuraa. Kun käy töiden jälkeen joogaamassa, jaksaa koko illan paljon paremmin. Ennen kuin aloitin tämän harrastuksen, olin todella väsynyt aina kotiin tullessani. Halusin vain istua sohvalle ja katsoa telkkaria. Nyt joogan jälkeen jaksaa vielä soitella ystäville ja perheelle sekä esimerkiksi kutsua vieraita käymään kotona.

Olo on toisaalta myös sellainen, että sitten, kun on aika mennä nukkumaan, tulee unikin helposti. Myös ne mainitsemani lihassäryt helpottavat aina joogatunnin jälkeen. Tätä harrastusta aion jatkaa vielä pitkään tulevaisuudessakin. Kun kerrankin on nyt löytynyt joku urheiluharrastus, joka kiinnostaa, niin en kyllä aio lopettaa.